Produkty pro náhradní napětí (4)

Olej z kukui ořechů

Olej z kukui ořechů

Kukuinové oleje se získává ze semen kukuinového stromu, také nazývaného světelný strom. Tento strom patří do rodiny pryšcovitých. Původně rostl na horských svazích a v soutěskách na Havaji, ale nyní se nachází také v Polynésii, jižní Asii, Austrálii a na Cejlonu. Strom má bílé až růžové květy, ze kterých vznikají zelené, kulaté plody. Ty se skládají z tvrdé skořápky, která obsahuje dva tvrdé, kamenné plody. Dospělé stromy nesou 35-45 kg plodů ročně. Olej se získává extrakcí, horkým nebo studeným lisováním a poté se jemně filtruje a čistí nebo rafinuje. Olej má světle žlutou až oranžovou barvu a kyselou, travnatou a částečně chemickou vůni. Vyznačuje se vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, jako je kyselina linolová nebo linolenová, s až 90% podílem. Je tedy jedním z olejů s nejvyšším podílem mastných kyselin. CAS č.: 8015-80-3 Barva: čirá až oranžová Vůně: kyselá, travnatá, částečně mírně chemická Trvanlivost: 18 měsíců INCI Evropa: Aleurites Moluccana Seed Oil INCI USA: Aleurites Moluccana Seed Oil Skladování: skladovat na chladném, suchém, světlu a vzduchu chráněném místě v uzavřeném obalu Kvality: studeně lisovaný, kbA
Vysoce Kvalitní Extrakty

Vysoce Kvalitní Extrakty

Zde je výběr našich produktů: Paprika (s různými obsahy kapsaicinu) Kardamom Houbový prášek Kari Zázvor Česnek Koriandr Libeček Majoránka Muškátový oříšek Oregano Paprika Pepř (černý, bílý, zelený) Tymián Vanilka Bourbon vanilka Skořice Cibule
Syrup

Syrup

Melasa je vysoce viskózní sirup s tmavě hnědou až černou barvou. Jako surovina pro potravinářský průmysl poskytuje melasa charakteristickou chuť podobnou lékořici, hořkosladkou chuť a přírodní barvivo – to vše bez použití E-číslic.
Maltit

Maltit

Maltit - kaloricky redukovaná náhrada cukru Maltit (E965) je kaloricky redukovaný cukrový náhradník, který chutná podobně jako cukr. S sladivostí přibližně 90 % jako cukr může být maltit téměř 1:1 nahrazen cukrem. Příjem maltitu způsobuje pouze velmi malý nárůst hladiny cukru v krvi a inzulínu a obsahuje pouze přibližně polovinu kalorií jako cukr. Maltit se používá mimo jiné k výrobě bonbónů, sušenek, čokolády, dezertů všech druhů, zmrzliny, džemů, žvýkaček atd. Při denních dávkách nad 30-50 g pro dospělé může nastat projímavý účinek. Proto se doporučuje maximální denní příjem 30-50 g.